1 σχόλιο

ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ Ο ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ

Image

φωτο από τη διεύθυνση
http://www.hortiatis570.gr/index1.html
Οι κάτοικοι του Χορτιάτη ζητούν την ανακήρυξη του πανέμορφου δάσους ,που βρίσκεται μόνο 20 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη «καταφύγιο άγριας ζωής».Υπενθυμίζεται ότι το Σειχ ήταν χαρακτηρισμένο ως «καταφύγιο άγριας ζωής» μέχρι το 2000 περίπου,οπότε και αποχαρακτηρίστηκε με μια ανεξήγητη όσο και αψυχολόγητη εισήγηση τών δασικών υπηρεσιών Θεσσαλονίκης.Στο δάσος που χαρακτηρίζεται καταφύγιο άγριας ζωής απαγορεύεται το κυνήγι  και η σύλληψη οποιουδήποτε ζώου,η καταστροφή της φυτικής βλάστησης και η ένταξη σε πολεοδομικό ή ρυμοτομικό σχεδιασμό.

Advertisements

One comment on “ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ Ο ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ

  1. Η Επιτροπή Προστασίας του Σειχ Σου έχει ζητήσει με Υπομνήματά της τόσο από τις δασικές αρχές της Θεσσαλονίκης ,όσο και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τον επαναχαρακτηρισμό του Σέιχ Σου σαν καταφυγίου άγριας ζωής.
    Παράλληλα η Επιτροπή διεκδικεί τον χαρακτηρισμό όλων των περιαστικών δασών ως απολύτου προστασίας λόγω του σημαντικού τους ρόλου στη παραγωγή οξυγόνου,στη μείωση της θερμοκρασίας,στη προστασία από τις πλημμύρες,στη μείωση των θορύβων,στην αύξηση των υδάτινων αποθεμάτων,στη προστασία των εδαφών από τη διάβρωση,στη διατήρηση της βιοποικιλότητας,στη βελτίωση της αισθητικής του τοπίου,στην αναψυχή και απόκτηση περιβαλλοντικής συνείδησης.Ο χαρακτηρισμός όμως όλων των περιαστικών δασών ως απολύτου προστασίας είναι αναγκαίος και λόγω των έντονων οικιστικών πιέσεων που ασκούνται για την επέκταση του αστικού ιστού σε βάρος της ορεινής φύσης (βίλλες,αναψυκτήρια,αθλητικά κέντρα,πάρκινγκ,καζίνο,αιολικά και φωτοβολταικά πάρκα)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: