1 σχόλιο

ΟΛΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ

Διεθνή σάλο προκάλεσε έρευνα του καθηγητή μοριακής βιολογίας του πανεπιστημίου της Καν,στη Γαλλία,και προέδρου του επιστημονικού συμβουλίου της ανεξάρτητης επιτροπής έρευνας και πληροφόρησης για τη γενετική μηχανική, Dr.Gilles Eric Seralini,για τις μακροπρόθεσμες τοξικές συνέπειες του μεταλλαγμένου καλαμποκόσπορου ΝΚ603 και του εντομοκτόνου ευρείας χρήσεως ,με την εμπορική ονομασία Round Up της Mosanto.
Η έρευνα έγινε σε 200 ποντίκια ,που χωρίσθηκαν σε τρεις ομάδες
Η πρωτη τρεφόταν με γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι.
Η δεύτερη με γ.τ. καλαμπόκι εμπλουτισμένο με ζιζανιοκτόνο RoundUp
H τρίτη έπινε νερό εμπλουτισμένο με RoundUp σε χαμηλή συγκέντρωση.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό «Food and Chemical Toxicology».
Τα συμπεράσματα τις έρευνας είναι ανατριχιαστικά:Τα ποντίκια που τρεφόταν με το μεταλλαγμένο καλαμπόκι πέθαιναν σε μεγαλο αριθμό αναπτύσσοντας καρκίνους.
Τα θηλυκά πέθαιναν από καρκίνους του στήθους και ανωμαλίες της υπόφυσης.Τα αρσενικά πέθαιναν από προβλήματα στο ήπαρ και τα αγγεία.Συμπέρασμα των μελετητών :Το εντομοκτόνο Roundup έχει σοβαρές συνέπειες ακόμη και σε χαμηλές συγκεντρώσεις και το πιο ανησυχητικό .Βρίσκουμε ίχνη αυτού του εντομοκτόνου στο 80% των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων ,παρατηρεί ο ερευνητής.
Η έρευνα SERALINI διήρκεσε δύο χρόνια και η ανάπτυξη των όγκων άρχισε την 120η ημέρα.
Ο ερευνητής καταγγέλει ότι σήμερα οι έρευνες για τη καταλληλότητα των μεταλλαγμένων σπόρων γίνεται από τις ίδιες τις εταιρείες,διαρκεί 90 ημέρες και τα αποτελέσματα καθώς και οι μέθοδοι είναι απόρρητες.
ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΕ
Στην Ε.Ε. ήδη από το 2003 η Κομισιόν έχει εγκρίνει το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι ΝΚ 603 ως τρόφιμο και ζωοτροφή.Η ποικιλία όμως που έχει λάβει έγκριση και καλλιεργείται εμπορικά σήμερα στην ΕΕ είναι η ΜΟΝ 810 της MOSANTO.Στην Ελάδα δεν επιτρεπεται η καλλιέργεια αυτής της ποικιλίας.
Μετά τη δημοσίευση της έρευνας Seralinι η ευρωπαική επιτροπή ζήτησε από την Ευρωπαική Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) να εξετάσει τα αποτελέσματα των μελετών και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.
Σχετικό με την ερευνα του Seralini είναι το έργο “TOUT COBAYES” ,που θα κυκλοφορησει σε Καναδα και Γαλλία ,και το ομόνυμο φιλμ που θα βγει στο φεστιβαλ νεας τανιας του Μοντρεαλ.
Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑΙΝΙΑ
Τα συμπεράσματα της ερευνας έχουν γίνει ντοκυμαντερ που θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ νέων ταινιών του Μόντρεαλ,ενώ σχετικό βιβλίο με τον τίτλο «Tous Cobayes” θα κυκλοφορήσει σε Γαλλία και Καναδά από 16 Οκτωβρίου.

Πηγή:
http://www.e-geoponoi.gr/2010-01-09-21-08-09/7189——–a–roundup-.html
http://www.mondialisation.ca/une-bombe-dans-les-champs-dogm/

Advertisements

One comment on “ΟΛΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ

  1. Στην ελληνκή αγορά εισάγεται σόγια για ζωοτροφή.Αυτή στο μεγαλύτερο μέρος της είναι μεταλλαγμένη.
    Με την οικονομική κρίση ,αλλά και για λόγους υγιεινής διατροφής είναι καιρός οι κτηνοτρόφοι να στραφούν στη καλλιεργεια παραδοσιακών κτηνοτροφικών φυτών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: