4 Σχόλια

ME IΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ TMHMATOΣ TOY ΣΕΙΧ ΣΟΥ


Αλλιώτικη ήταν αυτή η Κυριακή για τους φίλους του περιαστικού δάσους ,που συγκεντρώθηκαν στη Γέφυρα Περαιβού για πέζοπορία και καθαρισμό του Σειχ Σου.
Η διαδρομή είχε μήκος περίπου 2 χλμ.και περιελάμβανε τμήμα των μονοπατιών Μ6 και Μ2 .
Με ελαφρώς συννεφιασμένο ουρανό και ευτυχώς χωρίς βροχή η ομάδα των εθελοντών ,εξοπλισμένη με γάντια και σακκούλες,καθάρισε όλα τα σημεία ,όπου το Δασαρχείο έχει κατασκευάσει κιόσκια και στέγαστρα ,τα οποία έπλεαν στη κυριολεξία μέσα σε κάθε λογής απορρίματα.
Δυστυχώς ο εκρηκτικός συνδυασμός της περιβαλλοντικής αφασίας ορισμένων συμπολιτών μας και της εγκατάλειψης των εγκαταστάσεων «αναψυχής» από το Δασαρχείο και τους όμορρους δήμους έχουν μετατρέψει τα σημεία γύρω από τα κιόσκια σε εστίες περιβαλλοντικής μόλυνσης και ρύπανσης .
Η προσπάθεια των εθελοντών αφ ενός αποκατέστησε την αισθητική του δασικού τοπίου και αφ ετέρου απομάκρυνε βλαβερά για το περιβάλλον απόβλητα .
Το σημαντικότερο όμως και το πιο ενθαρρυντικό από όλα ήταν η συμμετοχή της νέας γενιάς όπως φαίνεται και στη παραπάνω φωτογραφία.
Να υπενθυμίσουμε ότι η παραπάνω δράση ,που έγινε χωρίς χορηγούς και επιδοτήσεις, στηρίχθηκε αποκλειστικά στο μεράκι και τον ενθουσιασμό όλων όσων συμμετείχαν σε αυτήν.
Ο επόμενος καθαρισμός θα γίνει στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου.
Υ.Γ. Περισσότερες φωτογραφίες από τον καθαρισμό του Σειχ Σου στο αμέσως επόμενο σχόλιο

Advertisements

4 comments on “ME IΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ TMHMATOΣ TOY ΣΕΙΧ ΣΟΥ

 1. Περισσότερες φωτο εδώ

 2. Απορώ γιατί υπάρχουν οι κάδοι για τα σκουπίδια σε ολα τα κιόσκια.
  Αφού τα σκουπίδια δεν μαζεύονται,και ο χώρος πέριξ των κάδων μετατρέπεται σε σκουπιδότοπο,καλύτερα θα ηταν να αποσυρθούν οι κάδοι,και να μπούνε πινακίδες που να προειδοποιούν το κοινό να μαζεύουν τα σκουπίδια που κάνουν σε σακούλες,τις οποίες θα παίρνουν μαζί τους,για να τις πετούν σε κάδους στην πόλη.
  Πάντως,ο μεγάλος ογκος των σκουπιδιών υπάρχει σε σημεία στα οποία υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε αυτοκίνητα,αυτοί πάνε κατευθείαν στα κιόσκια με τα αυτοκίνητα τους για φραπέ,πικνικ η ακόμα και ψήσιμο μες στο δάσος,και αφήνουν τα σκουπίδια τους γύρω απο τους ξεχειλισμένους κάδους.

 3. Κατατέθηκε στο Δασαρχείο Θεσσαλονίκης η με αριθμό πρωτοκόλλου 96900/26-11-12 Αίτηση με την οποία η Επιτροπή Προστασίας Σειχ Σου ,μέσω του γραμματέα της,ζητά την απομάκρυνση των σάκκων απορριμάτων μετά από τον καθαρισμό της 25/11/12.
  Να σημειωθεί ,ότι τα απορρίματα που περισυνελέγησαν τοποθετήθηκαν σε σάκκους απορριμάτων ,οι οποίοι με τη σειρά τους τοποθετήθηκαν σε σημεία όπου υπήρχαν ξύλινοι κάδοι του Δήμου.
  Συγκεκριμένα η Επιτροπή ζητά
  α)την απομάκρυνση των σάκκων απορριμάτων από τους ξύλινους κάδους ,που βρίσκονται στο μονοπάτι Μ6 και Μ2 από το δρόμο Περαιβού μέχρι και το χώρο αναψυχής Κρυονερίου Β΄ στο ύψος του δασικού δρόμου Χιλια Δενδρα -Εξοχή.
  β)την περισυλλογή και αποκομιδή του τεράστιου όγκου σκουπιδιών ,που έχουν συσσωρευθεί στο χώρο αναψυχής Κρυονερίου Α’ δίπλα στη περιφερειακή
  Τέλος επαναλαμβάνει τη πάγια θέση της για απόλυτη απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων μέσα στο σειχ Σου δεδομένου ότι αυτά συνδέονται τόσο με τη ρύπανση του δάσους,όσο και με τη πρόκληση πυρκαγιών,αλλά και με τη καταστροφή των δασικών δρόμων .
  Ακόμη συνιστά στις δασικές αρχές να τοποθετήσουν σε όλους τους χώρους αναψυχής ενημερωτικές πινακίδες ,που θα πληροφορούν τους εκδρομείς ότι δεν υπάρχουν συνεργεία καθαρισμού του δάσους ,και να τους προτρέπει να παίρνουν τα σκουπίδια τους πίσω στη πόλη ΄,υπενθυμίζοντας τις σχετικές ποινικές κυρώσεις από τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: