Σχολιάστε

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΣΗ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
H φωτο από το αρχείο της Επιτροπής
«Στην τύχη της έχει αφεθεί η ελληνική φύση από την Πολιτεία, την ίδια στιγμή που μία σειρά από νομοσχέδια και πρωτοβουλίες υποβαθμίζουν το περιβάλλον της χώρας μας. Η εγκληματική αυτή αδιαφορία οδηγεί σε υποβάθμιση μερικές από τις πλέον πολύτιμες περιοχές και απειλεί μοναδικά είδη.

Το εθνικό σύστημα προστατευόμενων περιοχών, η ραχοκοκαλιά δηλαδή για την προστασία της ελληνικής φύσης, παραπαίει. Οι φορείς διαχείρισης (ΦΔ) των προστατευόμενων περιοχών υπολειτουργούν. Η τύχη του 70% των περιοχών Natura, για τις οποίες δεν έχει οριστεί σχήμα διαχείρισης, είναι στον αέρα. Ταυτόχρονα, οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν προχωρήσει στην απαραίτητη, και προβλεπομένη από τον νόμο, παρακολούθηση και καταγραφή της κατάστασης της βιοποικιλότητας, εκθέτοντας τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο..»
Αυτά επισημαίνουν περιβαλλοντικές ΜΚΟ επιρρίπτοντας ευθυνες στο ΥΠΕΚΑ για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Εθνικό Πάρκο Ζακύνθου,στις περιοχές NATURA 2000 ,στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου ,στο δάσος του Σχινιά και αλλού.
Για όλο το κείμενο καταγγελίας καθώς και για παραπομπές κάνετε κλικ στη παρακάτω διεύθυνση
http://www.wwf.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1044:2013-07-17-08-11-29&catid=70:2008-09-16-12-10-46&Itemid=90

Να προσθέσουμε στον παραπάνω προβληματισμό των ΜΚΟ :
• Την επικείμενη αναθεώρηση του άρθρου 24 του συντάγματος,που αποτελεί ασπίδα προστασίας του φυσικού,αστικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της χώρας μας,κατ επιταγή της TASK FORCE,που λειτουργεί ως πληρεξούσιος της Κομισσιόν στην Ελλάδα.
• Την εξουσία του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμειο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου),που δημιουργήθηκε από το Μνημόνιο 1, να εκποιεί εκτάσεις ακόμη και σε προστατευόμενες περιοχές.
• Την εκποίηση 123 στρεμμάτων στην παραλία «Χρυσή Αμμος» της Θάσου.
• Τον αποχαρακτηρισμό από δασικά 30 στρεμμάτων στην Πάρνηθα από τις επιτροπές χαρακτηρισμού του δασικού κώδικα.
• Τη παροχή συντελεστή δόμησης σε συνεταιρισμούς ,που διαθέτουν εκτάσεις σε δάση,με σκοπό τη μεταφορά του σε άλλες περιοχές.
• Την κατασκευή τουριστικών καταλυμάτων γήπεδων γκόλφ και συνεδριακών κέντρων ακόμη και σε περιοχές NATURA,σε δάση ,αλλά και σε απόσταση 10 μέτρων από τη παραλία
• Τις καθημερινές παραβάσεις της ισχύουσας περιβαλλοντικής νομοθεσίας από Δήμους και ιδιώτες με την ανοχή των ελεγκτικών αρχών,με εμβληματικές περιπτώσεις τη κοπή 40 αιωνόβιων δένδρων στην Αίγινα για την εξυπηρέτηση κάμπινγκ,τη κοπή 28 υγιέστατων δένδρων στη παραλία της Θεσσαλονίκης για τις ανάγκες ανάπλασης της παραλίας από τη διοίκηση του Δήμου,τη ρύπανση της ατμόσφαιρας από της εγκαταστάσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ στην Ελευσίνα ,αλλά και τον συνεχιζόμενο βιασμό του περιβάλλοντος στις Σκουριές της Χαλκιδικής

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: