Σχολιάστε

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ:ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ –ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΔΑΣΩΝ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σταδιακά και σταθερά υποβαθμίζεται ο ρόλος των δασικών υπηρεσιών στη διαδικασία κατάρτισης των δασικών χαρτών,που θα αποτύπωναν τις δασικές εκτάσεις της χώρας και θα τις κατοχύρωναν από παντός είδους καταπατητές.
Ενώ με το Νόμο 3889/2010 αρμόδιες για την κατάρτιση,ανάρτηση,θεώρηση των δασικών χαρτών και την προετοιμασία των αντιρρήσεων ήταν οι διευθυνσεις δασών,μετά τη ψήφιση του άρθρου 13 του Ν.4164/2013 όλες οι παραπάνω αρμοδιότητες μεταφέρονται στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ .
Καταργείται η θεώρηση του δασικού χάρτη από τη Διεύθυνση Δασών και η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ στέλνει τον χάρτη για κύρωση ,απευθείας,στον Γ.Γραμματέα Περιφέρειας .
Καταργείται επιπρόσθετα και η υποχρέωση ανάρτησης των αποφάσεων των Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠΕΑ) στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ και της Περιφέρειας .
Να θυμίσουμε την τροπολογία στον παραπάνω νόμο που ακύρωσε την ανάρτηση,από τη διεύθυνση δασών, του δασικού χάρτη δημοτικής ενότητας στην Καβάλα και αφορούσε περιοχή διεκδικούμενη ,σαν μη δασική ,από τον ομώνυμο Δήμο.
Βλ.σχετικό άρθρο παρακάτω:
https://forestsos.wordpress.com/2013/08/09/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B7%CE%B8%CE%B7/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: