Σχολιάστε

FRACKING:ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

1378058972-hundreds-of-romanians-protest-against-the-governments-new-law_2556994

Balcombe

οι φωτο από τους παρακάτω συνδέσμους
http://frack-off.org.uk/local-group-specific-pages/local-groups-news/

antigoldgreece.wordpress.com

Η αναζήτηση ενεργειακής αυτάρκειας (το Ιερό Γκράαλ της σύγχρονης εποχής ) ,εν όψει της εξάντλησης των κοιτασμάτων πετρελαίου στο εγγύς μέλλον,ωθεί κράτη και επιχειρήσεις στην αναζήτηση νέων ενεργειακών πηγών και νέων μεθόδων εξόρυξης,που διχάζουν,λόγω των καταστροφικών συνεπειών για το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία.
Η υδραυλική ρωγμάτωση (fracking) είναι μια νέα μέθοδος εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου (shale gas) ,που πραγματοποιείται με τη διοχέτευση υπό υψηλή πίεση μεγάλων ποσοτήτων νερού, άμμου και διαφόρων τοξικών χημικών ουσιών , σε βάθη που μπορούν να φθάσουν έως και τα 3km. Η υδραυλική πίεση δημιουργεί πολλαπλές ρωγμές στα συμπαγή και αδιαπέραστα πετρώματα , απ’ όπου ελευθερώνεται και αντλείται το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο.
Ωστόσο τα χημικά που χρησιμοποιούνται μολύνουν την επιφάνεια του εδάφους και τον υδροφόρο ορίζοντα, η έκλυση μεθανίου προκαλεί εκρήξεις ,ενώ πολλά περιστατικά σεισμών στις ΗΠΑ έχουν συνδεθεί με την εφαρμογή της υδραυλικής ρωγμάτωσης .
Στη Γαλλία η απαγόρευση εξόρυξης με τη μέθοδο του fracking,που ισχύει από το 2011, έχει προσβληθεί σαν αντισυνταγματική από την αμερικάνικη πετρελαική εταιρεία Schuepbach,στο Γαλλικό Συνταγματικό Δικαστήριο.
Στη Βρεττανία κυβέρνηση και αντιπολίτευση υπερψήφισαν την εξόρυξη σχιστολιθικού φυσικού αερίου και η βρεττανική εταιρεία Cuadrilla πήρε άδεια εξόρυξης με fracking για τη περιοχή Balcombe ,σε απόσταση 30 χλμ.από το Λονδίνο.Οι αντιδράσεις των κατοίκων ήταν άμεσες και από την αρχή των κινητοποιήσεων ,που ξεκίνησαν στις αρχές του Αυγούστου ,έχουν συλληφθεί 24 άτομα,με την εταιρεία να αναστέλλει προσωρινά τη δραστηριότητά της.

http://www.globalresearch.ca/battle-of-balcombe-opposition-to-cuadrilla-resources-uk-fracking-plans/5345590

Στη Ρουμανία ,πρόσφατα,πραγματοποιηθηκαν διαδηλώσεις κατά της απόφασης της ρουμανικής κυβέρνησης να χορηγήσει άδεια εξόρυξης σχιστολιθικού φυσικού αερίου στην εταιρεία Chevron ,χαρακτηρίζοντας μάλιστα την επένδυση «Εθνικής προτεραιότητας» .

http://antigoldgreece.wordpress.com/2013/09/02/%cf%87%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%ac%ce%b4%ce%b5%cf%82-%cf%8c%cf%87%ce%b9-%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%ac%ce%bd%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%bf%cf%81%cf%85%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%87/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: