Σχολιάστε

ΔΑΣΟΚΤΟΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕΙΧ ΣΟΥ

p1010145

η φωτό από το αρχείο της Επιτροπής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ολοκληρωτική καταστροφή του δασικού πλούτου της χώρας απειλεί ευθέως το ΥΠΕΚΑ φέροντας για ψήφιση στη Βουλή σχέδιο νόμου,μετά από ολιγοήμερη διαβούλευση για το θεαθήναι.
Με το νέο σχέδιο νόμου ,που αποτελεί μια μείξη υφιστάμενων και νέων διατάξεων,επιχειρείται:
• Ο χαρακτηρισμός ως μη δασικών,εκτάσεων που μέχρι σήμερα είχαν δασικό χαρακτήρα.
• Η εισαγωγή εξαιρέσεων στην υποχρέωση της πολιτείας για αναδάσωση των καμμένων και αποψιλωμένων δασικών εκτάσεων.
• Η διευκόλυνση της άρσης των αναδασώσεων
• Η διεύρυνση των επιτρεπόμενων δραστηριοτήτων και εγκαταστάσεων μέσα στα δάση και τις αναδασωτέες εκτάσεις.
Συγκεκριμένα:
• Βαφτίζονται δημόσιες γαίες και εξαιρούνται από την αναδάσωση σε περίπτωση πυρκαγιάς,δασικές εκτάσεις με 15% δασική βλάστηση ,που αποτελούν το 15% της ελληνικής επικράτειας ,οπλίζοντας το χέρι κάθε επίδοξου εμπρηστή.
• Σε δημόσιες γαίες ,δάση και δασικές εκτάσεις επιτρέπονται κάθε είδους δραστηριότητες από βιομηχανικές εγκαταστάσεις,επιχειρηματικά πάρκα,εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου,μεταλλεία,λατομεία,χώροι αποθήκευσης αποβλήτων ,διυλιστήρια , μέχρι σφαγεία,φυλακές,κέντρα κράτησης μεταναστών,νοσοκομεία,εκπαιδευτήρια,πάρκα ανεμογεννητριών,παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος,εθνικοί οδοί και σιδηρόδρομοι,αθλητικές,πολιτιστικές εγκαταστάσεις,πάρκα κεραιών και αναμεταδότες,γεωργικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες,ξενοδοχεία,τελεφερικ ,πισίνες,γήπεδα γκολφ,ενώ χορηγούνται άδειες για ανεύρεση θησαυρών και χάραξη διαδρομών για αγώνες μηχανοκίνητων οχημάτων.
Ολα τα παραπάνω ειναι απλά “νοικοκύρεμα”, και όχι μαζική καταστροφή της ελληνικής φύσης, για το ΥΠΕΚΑ ,που επισπεύδει την κλιματική αλλαγή και εξαφανίζει από το χάρτη τα δάση και τη μοναδική βιοποικιλότητα της Ελλάδας.
Μάλλον αυτό το “νοικοκύρεμα” θα είχε κατά νου ο αρμόδιος υπουργός, όταν στην τελευταία επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη δήλωσε ,πως- μέσω του νέου ρυθμιστικού της πόλης- το Σειχ Σου θα κηρυχθεί περιφερειακό πάρκο,δηλαδή έκταση όπου θα επιτρέπονται οι λατομικές και μεταλλευτικές δραστηριότητες ,η δημιουργία οικισμών,οι ασχολίες βιολογικής γεωργίας και μεταποίησης προιόντων,καθώς και η χωροθέτηση Περιοχών Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης .
Αυτό το “νοικοκύρεμα”θα είχαν κατά νου και όσοι εισηγήθηκαν την εγκατάσταση “τελεφερικ” στο Σειχ Σου, με το πρόσχημα της διευκόλυνσης της πρόσβασης σε αυτό,όταν επί σειρά ετών αρνούνται να πάρουν οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την αποκατάσταση των πεζογεφυρών,που συνέδεαν τη πόλη με το δάσος ,πριν να καταστραφούν από τους ανισόπεδους κόμβους της περιφερειακής .
Το ΥΠΕΚΑ δικαιώνει αναδρομικά τους διαχρονικούς καταπατητές ,αντιμετωπίζοντας τα δάση σαν πηγή πλουτισμού για τους ολίγους ,αντί σαν πηγή ζωής για τους πολλούς.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕΙΧ ΣΟΥ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: