Σχολιάστε

ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO2:Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΕΤΥΧΕ ΑΝΑΒΟΛΗ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΕΕ

diesel-qui-pue
η φωτο από την ιστοσελίδα carfree.fr

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, το Συμβούλιο των 28 Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ θα επικύρωνε συμφωνία, για τη μείωση των εκπομπών CO2 στο επίπεδο των 95 γρμ/χλμ. το 2020 ,από τα 132,2γρμ/χλμ το 2012 και τα 130 γρμ/χλμ το 2015,για τα νέα αυτοκίνητα.
Στη συμφωνία αυτή έφθασαν, το συμβούλιο υπουργών και το ευρωκοινοβούλιο, στη συνεδρίαση της 14ης Ιουνίου 2013 ,παρά την αντίθεση της Γερμανίας.
Στις 14 Οκτωβρίου ο γερμανός Υπουργός Περιβάλλοντος κατόρθωσε ,με την υποστήριξη της Εσθονίας,Πορτογαλίας,Βρεττανίας,Τσεχίας,Πολωνίας,Ουγγαρίας,Σλοβενίας ,και την ανοχή Γαλλίας και Ισπανίας ,να αναβάλλει την επικύρωση της συμφωνίας της 14ης Ιουνίου για αόριστο χρόνο,μπαίνοντας στο στόχαστρο περιβαλλοντικών οργανώσεων,που χαρακτήρισαν την αναβολή «δώρο στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες ,που προκαλεί ντροπή».
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η όποια απόφαση θα ληφθεί μετά τις ευρωεκλογές του 2014 και αφού ξαναρχίσει νέος κύκλος διαβουλεύσεων μεταξύ του συμβουλίου υπουργών,της κομμισσιόν και του ευρωκοινοβουλίου.
Να σημειωθεί, ότι οι εκπομπές των ΙΧ αυτοκινήτων ευθύνονται για το 15% των αερίων του θερμοκηπίου ,που προκαλούν την κλιματική αλλαγή.Επίσης τα ΙΧ ευθύνονται για την εκπομπή οξειδίων του αζώτου (ΝΟΧ) και μικροσωματιδίων (PM) ,που προκαλούν ανεπανορθωτες βλάβες στην ανθρώπινη υγεία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: