Σχολιάστε

ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ WWF ΚΑΙ GREENPEACE

activism2

η φωτό από την ιστοσελίδα
http://insideclimatenews.org/topics/activism

«Το WWF, η Greenpeace και άλλες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών αποφάσισαν σήμερα να αποσυρθούν από την 19η Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα, η οποία διοργανώνεται στη Βαρσοβία…..

Ακολουθεί κοινή δήλωση όλων των οργανώσεων:

Φτάνει πια.

Δηλώσαμε εξαρχής τη συμπαράστασή μας με τα εκατομμύρια συνανθρώπων μας που έπεσαν θύματα του τυφώνα Haiyan στις Φιλιππίνες την προηγούμενη εβδομάδα και με όλους εκείνους που ζουν από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Το δράμα τόσων ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη, μας υποχρεώνει να είμαστε ειλικρινείς με όσα διαδραματίζονται στην 19η Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα στη Βαρσοβία (COP19).

Η Διάσκεψη της Βαρσοβίας, αντί να αποτελεί ένα σημαντικό σκαλοπάτι για τη δίκαιη μετάβαση σε ένα βιώσιμο μέλλον, αυτή τη στιγμή οδεύει σε πλήρη αποτυχία. Συγκεκριμένα, οι πρακτικές πολλών πλούσιων κρατών υπονομεύουν την ίδια τη Σύμβαση-πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή.

Στη Διάσκεψη της Βαρσοβίας τα συμφέροντα των βρώμικων, ενεργειακά, βιομηχανιών βρίσκονται σε προτεραιότητα έναντι αυτών των πολιτών. Είναι ενδεικτικό πως παράλληλα διοργανώνεται η σύνοδος «Άνθρακας και Κλιματική Αλλαγή», οι εταιρικές χορηγίες των πιο ρυπογόνων βιομηχανιών του πλανήτη έχουν κατακλύσει τους χώρους συνεδριάσεων ενώ η ίδια η Προεδρία (Πολωνία) ευγνωμονεί τη βιομηχανία άνθρακα και σχιστολιθικού αερίου. Η σοβαρότητα των διαπραγματεύσεων δέχτηκε ένα ακόμα πλήγμα από την ανακοίνωση της Ιαπωνίας να μιμηθεί τον Καναδά, αθετώντας τις δεσμεύσεις της για περιορισμό των εκπομπών και τα σαφή μηνύματα εκ μέρους της Αυστραλίας ότι δεν πρόκειται να πάρει στα σοβαρά αυτήν τη διάσκεψη του ΟΗΕ….»

Η συνέχεια της ανακοίνωσης παρακάτω:
http://www.wwf.gr/news/900-2013-11-21-17-49-51

Σχετικό άρθρο για τη 19η διάσκεψη για το κλίμα στον παρακάτω σύνδεσμο

https://forestsos.wordpress.com/2013/11/17/%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%85%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: