Σχολιάστε

ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ:ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΝΗ

Anser erythr_KostasPapadopoulos_Kerkini
Φωτογραφία:Κώστας Παπαδόπουλος
από την ιστοσελίδα της ορνιθολογικής εταιρείας

«Ημερήσια εξόρμηση παρατήρησης πουλιών στη λίμνη Κερκίνη διοργανώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013, καλώντας μέλη, υποστηρικτές, αλλά και όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν τα πουλιά και τους βιοτόπους της χώρας μας.
Η περιήγηση στον διεθνούς σημασίας υγρότοπο της λίμνης Κερκίνης, πέρα από ψυχαγωγικό θα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς θα γίνει παρατήρηση πουλιών σε επιλεγμένες θέσεις γύρω από τη λίμνη με τη συνοδεία έμπειρων παρατηρητών πουλιών- μελών της Ορνιθολογικής που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών στο Ανατολικό Ανάχωμα της λίμνης (Μεγαλοχώρι), στο Λιθότοπο, στο Κορυφούδι και στο Μανδράκι όπου αναμένεται να παρατηρηθούν πολλά είδη υδρόβιων πουλιών που διαχειμάζουν στη λίμνη, όπως Αργυροπελεκάνοι, Φοινικόπτερα, Χουλιαρομύτες, Αβοκέτες, Καλημάνες, Στικταετοί, Καλαμόκιρκοι, Θαλασσαετοί, κύκνοι, σχεδόν όλα τα είδη παπιών που απαντώνται στην Ελλάδα, κ.ά.
Εξέχουσα όμως θέση στα πουλιά που αναμένεται να παρατηρήσουμε έχουν οι Νανόχηνες που έχουν φτάσει εδώ και έναν μήνα στην περιοχή.
Αν θέλετε λοιπόν να συνδυάσετε την αναψυχή με την απόκτηση γνώσης και εμπειρίας για τα πουλιά και την ελληνική φύση, δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε τη Δήλωση Συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου…..»

Περισότερα στον παρακάτω σύνδεσμο
http://www.ornithologiki.gr/page_cn.php?aID=1580

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: