Σχολιάστε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Α.Π.Θ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ

Φωτογραφία2100

φωτογραφία:Επιτροπή Προστασίας Σειχ Σου

«….Αναλυτικά η ανακοίνωση των καθηγητών Οικολογίας, Γιάννη Παντή, και Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Αλέξη Μπένου, σχετικά με το επίκαιρο πρόβλημα αύξησης της αιθαλομίχλης είναι η εξής:

«Η εκρηκτική αύξηση της αιθαλομίχλης αυτές τις ημέρες αναδεικνύει τόσο τις τρομερές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων που προκαλούν οι μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, όσο και την αδιέξοδη ενεργειακή, οικιστική και αναπτυξιακή μεταπολεμική στρατηγική στη χώρα μας.

Η αιθαλομίχλη, προϊόν κυρίως καύσης βιομάζας και χημικά επεξεργασμένης ξυλείας, επιβαρύνει περαιτέρω την ήδη βεβαρημένη ατμόσφαιρα των πόλεων και έχει άμεσες και μακρόχρονες επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπινου πληθυσμού. Ο δραματικός πολλαπλασιασμός των αέριων ρύπων, αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την υγεία και απαιτεί άμεσα και δραστικά μέτρα για την αντιμετώπισή του.

Από ό,τι έχει αποδειχθεί από τη διεθνή εμπειρία, με χαρακτηριστικό και συμβολικό παράδειγμα την αντίστοιχη κρίση του Λονδίνου το 1952, υπάρχει άμεση συσχέτιση πρόκλησης νοσηρότητας και θνησιμότητας σε καταστάσεις, οξείας περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Οι άμεσα ευάλωτες ομάδες….»

Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=122802:deite-thn-anakoinosh-kathhghton-tou-apth-gia-tis-sobares-epiptoseis-ths-aithalomixlhs&catid=94:2011-10-25-14-43-11&Itemid=134#ixzz2obSopGK2
Seleo.gr News

Με στόχο τον έλεγχο της δράσης των αιωρούμενων σωματιδίων στον ανθρώπινο οργανισμό (μεταλλάξεις,βλάβη του DNA,πνευμονκή φλεγμονή κ.λ.π.) έχει ξεκινήσει επιστημονική έρευνα από διάφορα τμήματα σχολών του Α.Π.Θ. ,που θα ολοκληρωθεί το 2015.
Περισσότερα παρακάτω:
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=4&artid=170829

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: