Σχολιάστε

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ : ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΠΟΡΩΝ

graine-slider-4d9eb
η φωτό από την ιστοσελίδα:
http://europeecologie.eu/legislation-semences-union-europeenne-jose-bove

Εκτός νόμου θέτει Κανονισμός της Ευρωπαικής Επιτροπής , τη διατήρηση ,τη χρήση και την ανταλλαγή τοπικών, παραδοσιακών,ιδιοπαραγόμενων σπόρων από τους αγρότες,οδηγώντας τους να αγοράζουν «πιστοποιημένους-πατενταρισμένους » σπόρους από τις πολυεθνικές.
Προηγήθηκε απόφαση του Eυρωπαικού Δικαστηρίου στις 12/7/2013 που απαγόρευε τη διατήρηση,χρήση και εμπορία σπόρων,που δεν έχουν καταγραφεί στον επίσημο κατάλογο της ΕΕ.Στον κατάλογο όμως εγγράφονται όσοι σπόροι πληρούν ορισμένα κριτήρια (σταθερότητα,ομοιογένεια,διακριτότητα) ,που σπάνια υπάρχουν στους φυσικούς παραδοσιακούς σπόρους.Υπάρχουν όμως στους βιομηχανικούς.
Ακόμη η εγγραφή στον κατάλογο της ΕΕ συνοδεύεται από την υποχρέωση καταβολής τελών ,που κυμαίνονται από 3500 έως 6500 ευρώ ετησίως,ανά σπόρο.
Οπως καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις με τον «παράλογο» Κανονισμό θα ευνοηθούν οι αγροβιομηχανίες ,οι μικροί αγρότες θα καταστραφούν οικονομικά ,ενώ θα χαθεί το 80% της φυτικής βιοποικιλότητας.
Ηδη σήμερα 4 εταιρείες ελέγχουν το 58% της αγοράς σπόρων στην Ευρωπαική Ενωση.
Ο Κανονισμός καταψηφίστηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και την Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου ,ενώ αναμένεται να εισαχθεί για ψήφιση στην Ευρωβουλή και το Συμβούλιο Υπουργών.
Ηδη πολίτες από Ελλάδα και άλλες χώρες της ΕΕ έχουν αρχίσει τη συλλογή υπογραφών για να αποτρέψουν την ψήφιση της νέας ευρωπαικής νομοθεσίας περί «εμπορίας σπόρων» ,που αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των τροφίμων και τη Δημοκρατία

Για το κείμενο υπογραφών κάνετε κλικ παρακάτω:
http://www.seedfreedom.eu/gr/

Περισσότερα στους συνδέσμους :
http://www.efsyn.gr/?p=166820
http://left.gr/news/ohi-ston-elegho-ton-sporon-apo-tis-polyethnikes-epiheiriseis
http://www.aktorama.gr/index.php?topic=16.0
http://www.initiativecitoyenne.be/article-la-cour-de-justice-europeenne-interdit-les-semences-traditionnelles-119272241.html
http://lejournaldusiecle.com/2013/05/09/la-commission-europeenne-veut-criminaliser-lutilisation-de-semences-non-enregistrees/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: