Σχολιάστε

ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΒΟΡΑ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ

18-39-3--2-thumb-medium
η φωτό από την ιστοσελίδα
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=420285

«Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τη δημιουργία και πώληση της «μικρής ΔΕΗ» αποκαλύπτει τα σχέδια της κυβέρνησης πίσω από την εκτροπή του Αώου. Δεν περιλαμβάνει μόνο το συγκεκριμένο ποταμό, αλλά επίσης τον Σαραντάπορο και τον Αραχθο, καθώς επίσης τα υπάρχοντα και μελλοντικά υδροηλεκτρικά φράγματα στην Ηπειρο.
Θα περάσουν «στη μικρή ΔΕΗ» η οποία θα πουληθεί σε ιδιώτες. Η δημόσια διαβούλευση μάλιστα ολοκληρώνεται άρον άρον αύριο. Ο χρόνος διαβούλευσης δεν είναι επαρκής, αναφέρει σε έγγραφό του προς το ΥΠΕΚΑ ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ζητά από το υπουργείο να προχωρήσει σε διάλογο με την κοινωνία και τους φορείς της Αρτας και γενικότερα της Ηπείρου, ώστε να βρεθούν βιώσιμες λύσεις.

Για πολύ καιρό, η εμμονή της κυβέρνησης στην εκτροπή του Αώου προκαλούσε περιέργεια σε κατοίκους και δημοτικές αρχές σε Ζαγοροχώρια, Βωβούσα και Κόνιτσα, στην Πίνδο. Παρά τις μελέτες επιστημονικών φορέων ότι η εκτροπή μαζί με την κατασκευή νέου υδροηλεκτρικού φράγματος από την κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ-ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα προκαλούσε δυσμενέστατες συνέπειες στο περιβάλλον του Εθνικού Δρυμού της Βάλια Κάλντα και στο Εθνικό Πάρκο Βίκου – Αώου – Πίνδου. Η ανακοίνωση από το ΥΠΕΚΑ ότι μία σειρά από υδροηλεκτρικά φράγματα της Ηπείρου θα περάσουν στην υπό δημιουργία «μικρή ΔΕΗ», η οποία θα είναι 100% θυγατρική της ΔΕΗ, αλλά μετά θα πουληθεί σε ιδιώτες, αποτέλεσε το κομμάτι που έλειπε από το παζλ της εκτροπής των νερών του Αώου.

Στη λίστα με τα φράγματα που θα περάσουν στη «μικρή ΔΕΗ» …»

Η συνέχεια του άρθρου εδώ:
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=420285

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: