Σχολιάστε

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Φωτογραφία2314
Ρέμα στο Σειχ Σου

η φωτό από το αρχείο της Επιτροπής

«….Tην κακοποίηση των ρεμάτων, πολύτιμων στοιχείων του φυσικού περιβάλλοντος, έως πλήρους εξαφανίσεώς τους θεσμοθετεί σχέδιο νόμου του υπουργείου ΠΕΚΑ, το οποίο περιλαμβάνει αμέτρητο αριθμό σκοτεινών φωτογραφικών διατάξεων, άσχετων μεταξύ τους, με τις οποίες κατεδαφίζει βίαια κάθε ίχνος νομιμότητας.

Το νομοσχέδιο-σκούπα υπό τον τίτλο «Διαδικασία οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα – Ρυθμίσεις πολεοδομικής νομοθεσίας» που κατατέθηκε χθες στη Βουλή καταργεί το σημερινό καθεστώς που προβλέπει την οριοθέτηση των ρεμάτων με Προεδρικό Διάταγμα εισάγοντας καθεστώς ασυδοσίας. Επιτρέπει την τμηματική οριοθέτησή τους με απόφαση του διορισμένου γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή του υπουργού ΠΕΚΑ και Υποδομών ακόμη και την προσωρινή οριοθέτηση για να εκδοθεί οικοδομική άδεια με αίτημα φορέα η ιδιώτη. Στα έργα διευθέτησης περιλαμβάνεται και η εκτροπή τους, όπως και η μετατροπή τους σε κλειστό η ανοιχτό τεχνικό έργο στην ίδια ή διαφορετική θέση. Καταργεί την οριοθέτηση για την κατασκευή φραγμάτων, υδροληψιών, υδροηλεκτρικών σταθμών με το τρυκ «εφόσον αυτά βρίσκονται πάνω στο σώμα του φράγματος», όπως και για την κατασκευή υπόγειων αγωγών, αγωγών υδροληψίας και διάθεσης αποβλήτων…..
Επιδρομή στις προστατευόμενες περιοχές και δάση

Με άλλες διατάξεις υπονομεύεται το θεσμοθετημένο καθεστώς των προστατευόμενων περιοχών, καθώς κατά παρέκκλιση στις ζώνες προστασίας επιτρέπονται νέες εγκαταστάσεις παραγωγικών δραστηριοτήτων και επέκταση των υφιστάμενων με τους όρους δόμησης που ίσχυαν πριν από την έκδοση της Προστατευτικής ΚΥΑ ή Π.Δ. «Δίνει» ταυτόχρονα γι’ αυτές και ανανέωση περιβαλλοντικών όρων.

Εκδίδει συγχωροχάρτι σε καταπατητές διευκολύνοντας τη οικοπεδοποίηση δημοσίων εκτάσεων καθώς θεωρούνται οικόπεδα εντός σχεδίου εκτάσεις με έναν περίεργο συλλογισμό περί ρυμοτομικών σχεδίων οριστικών διανομών του υπουργείου Γεωργίας που εγκρίθηκαν πριν από το 1975 «ανεξαρτήτως εάν περιλαμβάνονται ή όχι τα ίδια στον πίνακα Διανομής».

Άλλο άρθρο αποχαρακτηρίζει δάση και δασικές εκτάσεις του Δημοσίου και απαγορεύει την κήρυξή τους ως αναδασωτέων με τον ισχυρισμό ότι απώλεσαν τον χαρακτήρα τους προ του 1975 με διοικητική πράξη βάσει της οποίας εντάχθηκαν στο σχέδιο πόλης ως οικοδομικά τετράγωνα….»

ολόκληρο το άρθρο στην παρακάτω διεύθυνση
http://dasamarisos.blogspot.gr/2014/03/blog-post_28.html#more

για το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη βουλή, από τον απερχόμενο Υπουργό Περιβάλλοντος κ.Καλαφάτη, κάνετε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/8387432.pdf

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: