Σχολιάστε

TO 2o KAI TO 4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΕΙΧ ΣΟΥ

all-children-infogr

η φωτό από την ιστοσελίδα:
http://wilderness-society.org/right-access-wilderness/

Τη Θεσσαλονίκη και μάλιστα το Σέιχ Σου επέλεξαν για τη 2ήμερη εκδρομή τους καθηγητές και μαθητές της β’ τάξης του 2ου και 4ου γυμνασίου Καστοριάς (τμήμα γερμανικών) .
Σε πείσμα του απειλητικού γκρίζου ουρανού οι νεαροί εκδρομείς βρέθηκαν με μέλη της Επιτροπής Προστασίας Σειχ Σου,στο συμφωνημένο τόπο,στο σταθμό της πυροσβεστικής (ΛΥΟΜΕΝΟ) ,στην είσοδο του δασικού δρόμου Χίλια Δένδρα-Εξοχή.
Μετά από μια σύντομη ενημέρωση για το περιαστικό δάσος από τον καθηγητή δασοκομίας στο ΑΠΘ Θ.Ζάγκα και την προμήθεια χαρτών από το σπιτάκι του Δασαρχείου ,ξεκίνησε η περιήγηση (πεζή) σε δασικούς δρόμους και μονοπάτια,με οδηγούς μέλη της Επιτροπής.
Οι νεαροί πεζοπόροι αποδείχθηκαν εξαιρετικής αντοχής και απόλαυσαν την περιπλάνηση στο περιαστικό δάσος της πόλης μας,αλλά και το σύντομο πικ νικ σε κιόσκι του μονοπατιού Μ2.
Η πρωτοβουλία των σχολείων της Καστοριάς διδάσκει, όχι μόνο πως αλλιώς θα μπορούσαν να γίνονται οι σχολικές εκδρομές ,αλλά και πως θα αναδεικνυόνταν τα βουνά και τα δάση της χώρας μας ,μέσα από ήπιες δραστηριότητες , συμβατές με τη φύση.
Αυτό θα μπορούσε να γίνει μάθημα σε όσους μέ πρόσχημα την «προσβασιμότητα» σχεδιάζουν την κατασκευή αυτοκινητόδρομων και συνοδών έργων (parking,αναψυκτήρια κ.λ.π.) μέσα στα βουνά και τα δάση της χώρας μας,ανοίγοντας το δρόμο για την αμετάκλητη οικοπεδοποίησή τους και υποθηκεύοντας το δικαίωμα των μελλοντικών γενεών να απολαμβάνουν την άγρια και ανέγγιχτη φύση.

α

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: