Σχολιάστε

ΚΡΗΤΗ: ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΕ NATURA ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΜΚΟ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
η φωτό από την ιστοσελίδα
http://www.candianews.gr/

Μεγαλύτερη καταστροφή από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί έχει επιφέρει η διάνοιξη δρόμου που σχεδιάστηκε για να ενώσει τον Κόκκινο Πύργο με το Καλαμάκι στο νότιο Ηράκλειο” καταγγέλλουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις WWF Ελλάς, ΑΡΧΕΛΩΝ και Οικολογική Κίνηση Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση “σε μια περιοχή που ακόμα διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τη φυσικότητά της παρά τις όποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει στο παρελθόν (παρουσία αεροδρομίου, παράνομες διανοίξεις δρόμων), ο Δήμος Φαιστού αποφάσισε αυθαίρετα και χωρίς την απαραίτητη αδειοδότηση, να προχωρήσει στην παραλιακή διασύνδεση αυτών των δύο περιοχών. Με αυτή του την απόφαση όμως, αλλοιώνει ουσιαστικά όλη την παράκτια ζώνη με το πρόσχημα της «ανάπτυξης».

Η χάραξη του δρόμου έχει γίνει εντός δικτύου Natura που περιλαμβάνει προστατευόμενους υγρότοπους (Καταλυκή, εκβολή Γεροποτάμου, έλος Αφραθιάς) και συστήματα αμμοθινών ενώ στο εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Τυμπακίου η παράκτια ζώνη είναι χαρακτηρισμένη ως Περιοχή Ειδικής Προστασίας και στο σύνολό της δεν επιτρέπονται μόνιμες κατασκευές. Το Σχέδιο προβλέπει τη χάραξη ποδηλατόδρομου-πεζόδρομου και όχι δρόμου μέσου πλάτους 4-5 μέτρων.

Επιπλέον όλη η παράκτια περιοχή από τον Κόκκινο Πύργο μέχρι τον Κομμό είναι παραλία ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta, η οποία προστατεύεται από την ελληνική νομοθεσία και τις διεθνείς συμβάσεις και ο δρόμος συνιστά σημαντική απειλή για την παρουσία της στην περιοχή”.

Η συνέχεια του άρθρου παρακάτω
http://www.solon.org.gr/index.php/2008-07-15-19-05-31/52-2008-07-15-14-18-38/5313-dianoixi-dromou-se-perioxi-natura-kriti.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: