Σχολιάστε

TRADE IN SERVICE AGREEMENT (TISA):ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 50 ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ (ΥΓΕΙΑ,ΝΕΡΟ,ΕΝΕΡΓΕΙΑ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ)

djames0926tisa-240

«Ακόμη και όταν αποτυγχάνουν ή αποδεικνύονται πολύ ακριβές οι ιδιωτικοποιήσεις, το δημόσιο και οι κυβερνήσεις δεν θα έχουν το δικαίωμα να κρατικοποιούν ξανά τις εκάστοτε επιχειρήσεις – ενώ οι εθνικές νομοθεσίες που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, των καταναλωτών και των εργαζομένων θα καταργούνται αμέσως, εάν εμποδίζουν την ελεύθερη αγορά και τον ανταγωνισμό.

Η υγεία, η παιδεία, η ενέργεια και η ύδρευση, καθώς επίσης όλοι οι άλλοι τομείς, στους οποίους δραστηριοποιείται το δημόσιο, θα πρέπει να «απορυθμισθούν» και να ιδιωτικοποιηθούν, χωρίς να τοποθετούνται κανενός είδους εμπόδια στις διεθνείς επιχειρήσεις«.

Αυτοί είναι οι στόχοι της συμφωνίας που θα αφορά το διεθνές εμπόριο και τις υπηρεσίες (Trade in Services Agreement, Tisa), για την πραγματοποίηση της οποίας συναντώνται τη Δευτέρα οι εκπρόσωποι 22 χωρών, καθώς επίσης της Κομισιόν. Οι κύριοι «εμπνευστές» της είναι η ΕΕ, οι Η.Π.Α., ο Καναδάς, η Ιαπωνία και η Αυστραλία – ενώ συμμετέχουν επί πλέον η Νότια Κορέα, η Τουρκία, η Ελβετία, καθώς επίσης ορισμένες άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας.

Ουσιαστικά πρόκειται για συνολικά 50 χώρες, οι οποίες κατέχουν το 75% του παγκοσμίου εμπορίου – ενώ γίνεται προσπάθεια από πολλά χρόνια τώρα να διευρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η συμφωνία που επιτεύχθηκε το 1994 (General Agreement on Trade in Services, Gats), με την ίδρυση του παγκοσμίου οργανισμού εμπορίου.

Η συμφωνία αυτή η οποία, ακόμη και ως έχει, είναι αντικείμενο σφοδρής κριτικής εκ μέρους όλων όσων αντιτίθενται στην παγκοσμιοποίηση, περιέχει πολλές ρήτρες ασφαλείας, οι οποίες αφορούν εκείνες τις υπηρεσίες που έχουν σχέση με το κοινωνικό κράτος. Στη συνάντηση της Δευτέρας επιδιώκεται η κατάργηση όλων αυτών των ρητρών, έτσι ώστε να μην εμποδίζονται, να μην αναιρούνται και να μην έχουν τόσο μεγάλο κόστος οι ιδιωτικοποιήσεις.
– See more at: http://www.inprecor.gr/archives/252270#sthash.zrPFHXmn.dpuf

Σχετικές αναρτήσεις:

http://therealnews.com/t2/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=74&jumival=10792

http://www.equaltimes.org/why-is-the-trade-in-services#.U6sZkkDLH-4

http://www.contrelacour.fr/tisa-union-europeenne-commerce-service/

http://www.suisse.attac.org/Signez-la-petition-du-comite-Stop

http://www.bastamag.net/Tisa-ces-negociations-commerciales

http://www.marianne.net/Vous-avez-aime-le-traite-transatlantique-vous-adorerez-TISA-_a239731.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: