Σχολιάστε

Σοβαρές επιπτώσεις στα υπόγεια ύδατα και το δασικό περιβάλλον, από τις οικοδομικές δραστηριότητες, διαπίστωσε ο Συνήγορος του Πολίτη

korysxades

Στη διαπίστωση ότι η διοίκηση δεν λειτούργησε υπό το πρίσμα της προληπτικής προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, με αποτέλεσμα τη δημιουργία σοβαρής, μη αναστρέψιμης βλάβης, προχώρησε ο Συνήγορος του Πολίτη, έπειτα από τη διερεύνηση αναφοράς πολιτών σχετικά με οικοδομικές δραστηριότητες στις Κορυσχάδες του δήμου Καρπενησίου, στην Ευρυτανία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ανεξάρτητης Αρχής, πολίτες προσέφυγαν στον Συνήγορο, από το 2009, αναφέροντας ότι στην περιοχή Μεγάλη Βρύση Κορυσχάδων του δήμου Καρπενησίου, η οποία κατά την εκτίμησή τους είχε δασικό χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες και παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο ιδιοκτησίας, που είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφεί η πηγή που ύδρευε το χωριό.

Ο Συνήγορος, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή και συμμετείχε σε σύσκεψη µε τους αρμόδιους φορείς. Η Διεύθυνση Υδάτων (που ανήκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και που αποτελεί πλέον υπηρεσία της αντίστοιχης Αποκεντρωμένης Διοίκησης) ανταποκρίθηκε άμεσα και ουσιαστικά, ήδη από το 2010, στη διερεύνηση της υπόθεσης από τον Συνήγορο. Διατύπωσε μάλιστα την άποψη ότι ο πιθανότερος λόγος που οδήγησε στη μείωση της παροχής του νερού και στην καταστροφή της πηγής ήταν η διενέργεια εκσκαφών βάθους και άλλων εργασιών στη συγκεκριμένη τοποθεσία.
Διαβάστε το άρθρο
http://dasarxeio.com/2014/11/10/547-4/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: