Σχολιάστε

ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ -ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑ»-ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ-ΚΑΤΑΦΥΓΙ : ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ;

Φωτογραφία2776

The “Kagelia” All Mountain–Enduro Trail .

Ξεκινώντας την παρουσίαση του συγκεκριμένου μονοπατιού, θα αναφέρω κάποιες γενικές πληροφορίες για την περιοχή στην οποία βρίσκεται.
Βρίσκεται λοιπόν στα Πιέρια Όρη, γνωστός ορεινός όγκος βορειοδυτικά του Ολύμπου, των οποίων η έκταση μοιράζεται ανάμεσα στους Νομούς Ημαθίας, Πιερίας και Κοζάνης. Χαρακτηριστικό τους θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι η ποικιλόμορφη και πλούσια χλωρίδα τους, αποτελούμενη από φυλλοβόλα πυκνά δάση οξιάς, βελανιδιάς, καστανιάς και πεύκων. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν το μονοπάτι είναι στη μεριά του Νομού Κοζάνης και ξεκινάει από το χωριό Καταφύγι σε υψόμετρο 1450 μέτρων. Το χωριό Καταφύγι έχει πρόσβαση από Κατερίνη , Θεσσαλονίκη μέσω Χιονοδρομικού Ελατοχωρίου και από Κοζάνη μέσω του όμορφου Βελβεντού, όπου μπορεί κάποιος να αφήσει το αυτοκίνητο ή και να διανυκτερεύσει για να ξεκινήσει από ΄κει τη βόλτα του.

Η πρόσβαση στο χωριό Καταφύγιο από Βελβεντό γίνεται μέχρι ένα σημείο με αυτοκίνητο λόγω κατολίσθησης και από ΄κει συνεχίζει κάποιος αρκετά εύκολα με ποδήλατο σε ένα πραγματικά μοναδικό τοπίο την ανάβαση για το χωριό (περίπου 8χλμ), σε χαλαρούς ρυθμούς με διάρκεια μία ώρα περίπου. Δυνατότητα διανυκτέρευσης υπάρχει και σε ξενώνες στο Καταφύγιο σε πολύ καλές τιμές. Τα ‘’Καγκέλια ‘’λοιπόν είναι μονοπάτι ορειβατικό,για να μην θεωρηθεί ότι είναι σκαμμένο ποδηλατικό και κομμάτι του Ε/4 που ξεκινάει από την κορυφή των Πιερίων “Φλάμπουρο” στα 2187 μέτρα. Θα το χαρακτήριζε κάποιος από ποδηλατικής τουλάχιστον σκοπιάς ως AllMountain–Enduroμε ποικιλία στο terrain και με τουλάχιστον μέτριο βαθμό δυσκολίας. Είναι περίπου 9χλμ το μονοπάτι και αν κάποιος θελήσει να το κάνει όλο το Ε4 από την κορυφή “Φλάμπουρο” έως το Βελβεντό είναι στο σύνολο περίπου 15χλμ με εκκίνηση στα 1950 μέτρα και τερματισμό στα 535 μέτρα, το 80% του οποίου είναι Singletrack.
Ένα από τα χαρακτηριστικά της περιοχής είναι η πληθώρα μονοπατιών τα οποία εύκολα θα μπορούσε κάποιος να ενώσει και να περάσει πολλές ώρες οδηγώντας σ΄αυτά.
Το ίδιο συμβαίνει και στα ¨Καγκέλια” ,υπάρχει δηλαδή η επιλογή εναλλακτικού μονοπατιού σε δύο σημεία, ανάλογα με την όρεξη και τα γούστα (πέτρα, χώμα, κλίση ,switchbacks κτλ).
Πραγματικά είναι πολλά που θα μπορούσε κανείς να πει για να περιγράψει το συγκεκριμένο μονοπάτι όπως και για τα υπόλοιπα μονοπάτια της περιοχής, γι’ αυτό λοιπόν μπορείτε αρχικά να πάρετε μια πρώτη γεύση από τις φωτογραφίες και το link με το video της διαδρομής που επισυνάπτονται και να περιμένετε για να λάβετε μέρος στην πρώτη 2ήμερη συνάντηση που θα οργανωθεί μέσα στο καλοκαίρι για Enduro-All Mountain Riding στα Πίερια!!!!!!

Κείμενο : Χάρης Παπανικολάου.

e-mail : harrys.papanik@gmail.com

link διαδρομής: http://www.brytonsport.com/mapTrackView?id=3822773

link video διαδρομής: https://www.youtube.com/watch?v=CoIghY9CCSs
Πηγή:RideIn.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: