Σχολιάστε

ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ MASTERS 2015

Είναι πραγματικά πολύ κρίμα το γεγονός οτι η διοίκηση της ΕΟΠ αποτελείται από ανεύθυνους, ανθρώπους οι οποίοι ουδέποτε υπήρξαν αθλητές.
Αυτό φυσικά δεν είναι πρωτοφανές για τα Ελληνικά δεδομένα, αφού συνηθίζεται οι διοικητικές θέσεις σε διάφορους τομείς, να καλύπτονται από άσχετους με το αντικείμενο, σχετικούς δε μεταξύ τους ανθρώπους.
Και εξηγούμαι.
Εάν οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας υπήρξαν, έστω και για λίγο αθλητές, θα γνώριζαν οτι το πανελλήνιο πρωτάθλημα ΔΕΝ είναι ένας απλός αγώνας, ένας διασυλογικός ή ένας Open, αλλά ένας αγώνας στόχος για πολλούς.
Προυποθέτει προετοιμασία και προπονητικό σχεδιασμό εβδομάδων εώς και μηνών, ώστε οι αθλητές που ενδιαφέρονται για μια διάκριση, να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή φυσική τους κατάσταση.
Ειδικά για την ευαίσθητη πλην απαξιωμένη (μόνο στην Ελλάδα) κατηγορία masters, τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα, καθώς οι αθλητές αυτοί είναι εργαζόμενοι και οικογενειάρχες.
Φανταστείτε πόσο πιο δύσκολο είναι γι αυτούς τους ανθρώπους να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Να κανονίσουν τις υποχρεώσεις τους, τις οικογένειές τους, ενδεχομένως να πάρουν και άδεια απ τη δουλειά τους.
Φανταστείτε λοιπόν πόσο απογοητευτικό, αλλά και ταπεινωτικό είναι να ενημερώνονται 10 (ΔΕΚΑ) μόλις μέρες πριν για την αναβολή του πανελληνίου πρωταθλήματος.
Τη στιγμή που δεν γνώριζαν, εάν θα χρειαστεί να πάνε στο διπλανό χωριό, ή εάν θα χρειαστεί να ταξιδέψουν στην άλλη άκρη της Ελλάδας, προκειμένου να πάρουν μέρος στον αγώνα. Εάν θα χρειαζόταν να λείψουν από τα σπίτια τους μερικές ώρες ή μερικές μέρες.
Κι όλα αυτά 10 μέρες πριν.
Η κατηγορία masters εδώ και κάποια χρόνια έχει απαξιωθεί εντελώς από την διοίκηση της ομοσπονδίας, για αδιευκρίνηστους λόγους.

Δικαιολογίες του στυλ »είναι όλοι ντοπαρισμένοι» που έχουμε ακούσει κατά καιρούς, δεν πείθουν ούτε παιδιά πρώτης δημοτικού.
Ενώ έχουν δελτίο, δεν βαθμολογούνται, δεν παίρνουν πανελλήνια κατάταξη, δεν έχουν αγώνες. Ενα πρωτάθλημα δρόμου κι αυτό με το ζόρι, στο οποίο υπάρχει μια γενική κατηγορία μόνο, ενώ οι κατηγορίες της UCI είναι πλέον ανά 5ετία. Να μην μιλήσω φυσικά για ΜΤΒ, πίστα, BMX ή Downhill (εδώ γελάμε).
Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο, στην οποία, η ομοσπονδία ποδηλασίας, φέρεται κατ αυτό τον τρόπο σε μια ολόκληρη και τόσο πολυπληθή ηλικιακή κατηγορία.
Η έλειψη σεβασμού είναι πραγματικά πρωτοφανής και ανεξήγητη.
Η ελπίδα όπως λένε όμως, πεθαίνει τελευταία κι ελπίζουμε όλοι εμείς που αγαπάμε πραγματικά (κι όχι μόνο στα λόγια) αυτό το άθλημα, τα πράγματα κάποια στιγμή να αλλάξουν προς το καλύτερο.
Η στενομυαλιά και ο εγωισμός δεν έχει θέση στο χώρο του αθλητισμού.
Βαγγέλης Παπαιωάννου
αθλητής Α.Σ. 1000 ΔΕΝΤΡΑ

σχετικό άρθρο:

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: