Σχολιάστε

«Δασικές Πυρκαγιές » Βασικές οδηγίες προς αθλούμενους δρομείς & περιπατητές

thumb_106_...

Η ενασχόληση με το τρέξιμο, ιδίως στην περιοχή του περιαστικού δάσους του Σεϊχ-Σου, από μόνη της αποτελεί μια δραστηριότητα που επηρεάζει την πρόληψη, καθώς η συνεχής παρουσία δρομέων κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά και πολλές φορές της νύχτας (νυχτερινές προπονήσεις), αποτελεί από μόνη της αποτρεπτικό παράγοντα για κάποιους επίδοξους εμπρηστές.
Ο μεγάλος αριθμός μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης, που συνεχώς βρίσκονται σε κίνηση, είναι δεκάδες ζευγάρια μάτια ανθρώπων που αγαπούν την φύση και συνεχώς βλέπουν και «επιτηρούν» άθελα τους, μια περιοχή η οποία λόγω της έκτασης της είναι δύσκολο να επιτηρηθεί μόνο από κρατικούς φορείς και εθελοντικές ομάδες.
Πολύ μεγάλης σημασίας για την Πυροσβεστική Υπηρεσία αποτελεί η ΓΡΗΓΟΡΗ και ΣΩΣΤΗ αναγγελία ενός συμβάντος. Οι άνθρωποι που γνωρίζουν το δάσος είναι πολύ πιο εύκολο να δώσουν οδηγίες για την θέση του συμβάντος, αλλά και πληροφορίες για το «τι είδους συμβάν» βλέπουν. Ας μην ξεχνάμε ότι καλώντας την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλ. 199 για να αναγγείλουμε κάποιο συμβάν, γινόμαστε αυτόματα τα «μάτια» ενός ανθρώπου ο οποίος μέσα από τις δικές μας πληροφορίες πρέπει να ενεργοποιήσει όχι μόνο Πυροσβεστικές Δυνάμεις, αλλά και να δημιουργήσει μια σωστή άποψη για το τι συμβαίνει, τι κίνδυνοι υπάρχουν από το εξελισσόμενο συμβάν και ποιες είναι οι πιθανότητες κλιμάκωσης του σε κάτι πολύ μεγάλο λόγω βλάστησης, ανέμου κλπ….
Όλες οι φωτιές δεν προέρχονται από εμπρησμό….. το μεγαλύτερο ποσοστό τους όμως προέρχεται από ανθρώπινη δραστηριότητα.
Περισσότερες πληροφορίες για τις δασικές πυρκαγιές και βασικές οδηγίες για τις πρώτες ενέργειες σε περίπτωση, που αντιληφθούμε δασική πυρκαγιά και τις ενέργειες πρόληψης της θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο …
http://sdyth.gr/listing-%CE%94%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%A0%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AD%CF%82%2C-%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-106.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: