Σχολιάστε

Κυριακή 3/4/2016 : Τοποθέτηση φωλιών για πουλιά στο Σέιχ Σου

 

12932758_830118060426305_5745421630848822357_n

Η Επιτροπή Προστασίας Σέιχ Σου στηρίζει την πρωτοβουλία τοποθέτησης 50 ξύλινων φωλιών στο περιαστικό δάσος ,από τη δημοτική παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη» και το ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ ,την Κυριακή 3 Απριλίου.

Η δράση θα γίνει υπό την επίβλεψη και του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης. Οι φωλιές έχουν κατασκευαστεί από την κοινότητα της ΙΘΑΚΗΣ με την καθοδήγηση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και έχουν κατασκευαστεί από ξύλο ώστε να είναι προσαρμοσμένες στο περιβάλλον .Ο σκοπός της τοποθέτησης τους είναι να ευνοηθεί το φώλιασμα εντομοφάγων πτηνών. Έχουν διαστάσεις κατάλληλες για παπαδίτσες, καλόγηρους, τσοπανάκους και κότσυφες που αναμένεται να φωλιάσουν.

Το δάσος του Σέιχ Σου προέρχεται από αναδασώσεις με κωνοφόρα, κυρίως πεύκα. Την βυζαντινή περίοδο στην περιοχή υπήρχε ένα εκτεταμένο δρυοδάσος. Τα πεύκα δεν είναι κατάλληλα για το φώλιασμα των πουλιών και αυτό αποτελεί περιοριστικό παράγοντα για τους πληθυσμούς τους. Η τοποθέτηση τεχνητών φωλιών είναι μια επιτυχημένη πρακτική που έχει εφαρμοστεί σε άλλες περιοχές. Την αναπαραγωγική επιτυχία θα παρακολουθήσει στην συνέχεια η Ορνιθολογική και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η τοποθέτηση θα γίνει σε συστάδες ανατολικά του δρόμου που οδηγεί προς το Φιλίππειο.

Το σημείο της συνάντησης για την τοποθέτηση των φωλιών βρίσκεται στον κόμβο προς το Φιλίππειο. Η συνάντηση θα γίνει στις 10:15

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: